12 september 2018

In uitvoering

Een compleet nieuwe look voor 16 woningen in Oudenbosch.

In opdracht van woningcorporatie Woonkwartier mag De Kok Bouwgroep dit jaar een bijzondere renovatie realiseren. 16 woningen aan de Pagnevaartweg krijgen een hele nieuwe uitstraling. Hieronder vertellen we waarom dit project zo bijzonder is.

Allereerst wordt de gevel voorzien van een hele nieuwe schil. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het clickbricksysteem. Dit is een circulair systeem met een zeer luxueuze uitstraling. Omdat het geheel droog wordt verwerkt is het bestand tegen flexibele zettingen waar soms de oorzaak van ligt in de funderingsconstructie. Het nieuwe dak wordt  voorzien van in-dak-zonnepanelen. Door de geïsoleerde gevels en de zonnepanelen hebben de woningen straks een A+ energielabel, erg energiezuinig dus! De acht benedenwoningen krijgen nog iets extra; Er wordt een aanbouw geplaatst waar een slaapkamer in wordt gecreëerd. Zo worden de woonkamer en de badkamer een stuk ruimer. Door het vergroten van de benedenwoningen middels de aanbouw krijgen de bovenwoningen vervolgens een groter balkon. Ook wat betreft installaties wordt het een en ander aangepast en vernieuwd, we verzorgen onderhoud aan de bergingen en vervangen gelijk de keuken, badkamer of het toilet wanneer dat nodig is.

Bij dit renovatieproject zijn de werkzaamheden aan de benedenwoningen dusdanig dat de bewoners van deze woningen tijdelijk elders verblijven. Hiervoor zijn een tweetal logeerwoningen ingericht. Leuk voor de bewoners is dat deze woningen tevens model woning zijn. Zo zien ze gelijk hoe mooi hun eigen woning straks wordt. De bewoners blijven zo’n drie weken in de logeerwoning. De eerste twee weken zijn wij aan de slag en in de laatste week is er voor de bewoners zelf ruimte om bijvoorbeeld te schilderen en weer terug te verhuizen.

Nu deze woningen er straks weer fantastisch uitzien, heeft ook de gemeente besloten om de omgeving opnieuw te herstructureren. Samen met bewoners zijn er plannen gemaakt om bijvoorbeeld een voortuintje te creëren zodat voorbijgangers niet meer gelijk langs de woningen lopen.

We hopen de woningen eind dit jaar nog op te kunnen leveren.

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht