27 juni 2018

188 woningen in St. Willebrord een stukje duurzamer

Als De Kok Bouwgroep verduurzamen we elk jaar meer dan 500 huurwoningen voor verschillende woningcorporaties. Na de zomer maken we ook St. Willebrord weer een stukje duurzamer en vergroten we het comfort voor de bewoners. Voor Thuisvester worden 188 woningen met gemiddeld energielabel E aangepakt en naar minimaal EI 1,2 gebracht.

Dit vraagt om een serieuze aanpak! Naast de standaard verbetermaatregelen zoals het isoleren van de spouwmuren, het vervangen van kozijnen naar kunststof of het toepassen van nieuwe HR++ beglazing, etc. vervangen we de complete daken. Met een Rc-waarde van 4,5 is de dakisolatie een echte toegevoegde waarde voor het verbeteren van het comfort voor bewoners.

Bovendien heeft Thuisvester er ook voor gekozen om de rest van de gevel een upgrade te geven en het straatbeeld te verbeteren. Denk hierbij aan nieuwe voordeuren, luifels en borstweringen.

In het kader van duurzaamheid wordt ook zeker rekening gehouden met flora en fauna in de omgeving, er is zelfs een speciale scan uitgevoerd om te kijken waar de mussen, zwaluwen en vleermuizen zich bevinden. Naast tijdelijke maatregelen voor tijdens het project worden ook speciale zwaluwpannen geleverd door Monier als blijvende oplossing.

De eerste bewonersavond was met een opkomst van meer dan 140 mensen een groot succes. Na de zomervakantie zijn alle warme opnames afgerond en starten we met de werkzaamheden.

Ontwerp van Architectuurstudio Breda.

 

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht