7 februari 2018

In uitvoering

2000 woningen verduurzamen voor Thuisvester

Woningcorporatie Thuisvester gaat de komende jaren flink aan de slag met de verduurzaming van hun woningbezit. Onze vaste partner gaat voor eind 2020 circa 2000 woningen energetisch verbeteren en tegelijkertijd de benodigde onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Vanuit een innovatief samenwerkingsverband zullen wij als De Kok Bouwgroep, samen met Zwaluwe | bouw en projectontwikkeling en Bouwbedrijf Pennings verantwoordelijk zijn voor dit versnelde energetische traject. Op deze manier zal Thuisvester de doelstelling, om eind 2021 voor haar woningen een gemiddeld energielabel B te geven, kunnen realiseren.

Bij de 2000 woningen zullen verschillende energie besparende maatregelen worden toegepast zoals onder meer spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++ glas en zuinigere installaties. Om bewoners zo min mogelijk overlast te bezorgen worden ook tegelijkertijd diverse onderhoudsmaatregelen getroffen. Het gaat hier om bijvoorbeeld buitenschilderwerk, kozijnvervanging, goten- en HWA vervanging. De totale kosten bedragen ongeveer € 80 miljoen.

Door dit unieke samenwerkingsverband is het mogelijk om de voorbereidingstijd terug te brengen van 1,5 jaar naar slechts 20 weken.

Onze directeur Bart de Kok over dit project:  ‘Een voorbeeld van de modernisering in de branche waarmee we voorop lopen in de tijd’

 

 

 

 

 

 

 

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht