2 december 2020

In uitvoering

Basisschool De Stappen Wouw

Gisteren heeft De Kok Bouwgroep opdracht gekregen voor de realisatie van een nieuw speel- en leercentrum voor KPO De Stappen in Wouw. Het contract is ondertekend in het bijzijn van de leerlingenraad. De leerlingen zelf hebben ook een contract ondertekend. Hierin geven ze aan blij te zijn dat wij en Immens Installatietechniek hun nieuwe school gaan bouwen.

KPO De Stappen
Het wordt een kleinschalig, warm en natuurlijk schoolgebouw. Een inspirerende en stimulerende omgeving waar de kinderen leren en zich goed kunnen ontwikkelen. Kinderen van 0 tot 13 jaar kunnen hier naar school en krijgen onderwijs volgens het spelen en leren concept.

Een inspirerende en stimulerende leeromgeving
RoosRos Architecten uit Oud-Beijerland heeft het ontwerp voor de nieuwe school gemaakt. Het gebouw heeft twee bouwlagen en wordt grotendeels gemaakt van hout. Zo is een deel van de constructie van hout, de gevelbekleding en wordt houtvezelisolatie gebruikt.

De indeling van de school is flexibel. Er komen verschillende instructieruimtes, gevarieerde onderwijspleinen en thema hoeken waar leerlingen kunnen spelen, lezen en onderzoeken. Het buitenterrein wordt ingericht door de kinderen van de school. Dit wordt een ecologisch en klimaat adaptieve groene speelomgeving.

Leerlingen volgen het bouwproces
We bouwen de nieuwe school dichtbij het gebouw waar de kinderen les krijgen, hierdoor kunnen de kinderen en ouders het hele bouwproces op de voet volgen. Dat maakt het extra leuk.

Begin 2021 starten we met het project en naar verwachting leveren we de school eind 2021 op.

Bekijk hier de video van Zuidwest Update.

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht