24 maart 2022

Bouwkennisdag 2022

Gisteren was het een meer dan geslaagde dag! Lithos heeft in samenwerking Stadlander de Bouwkennisdag 2022 georganiseerd. Een dag voor leerlingen van verschillende (technische) opleidingen uit Bergen op Zoom, bedoeld om hen kennis te laten maken met werken in de bouw.

Projectbezoek De Vijverberg-Zuid

Met nog een aantal ander bouwpartners waren we welkom op het lopende project De Vijverberg-Zuid in Gageldonk-West. Hier werk Lithos aan in totaal 131 nieuwe energiezuinige woningen in de plaats van de oude portiekwoningen en seniorenhuisjes en 30 garageboxen. De woningen worden aangeboden in de sociale huursector, vrije huursector en koopsector.

Kennismaken met de bouw

Onder begeleiding van een docent konden de leerlingen in kleine groepjes kennismaken met partijen die een link hebben met het project, de bouw en de ontwikkelingen in de wijk. Aanwezig waren: Lithos Bouw en Ontwikkeling, Schapers, Brabant Water, Gebroeders Bodegraven, Nas Geffen, De Bonte en GL Electrotechniek, Spring Architecten, Stadlander, Geluk Groep, P. Jansen Installatietechniek en wij zelf.

De bedrijven stonden met een kraam opgesteld, verdeeld over 10 woningen. Hier gaven ze uitleg over wie ze zijn, wat ze doen en wat de mogelijkheden zijn binnen de bouw. De leerlingen hadden circa 15 minuten per bedrijf. Tussendoor konden de leerlingen een lekkere smoothie halen bij de kraam van Sablap onder het genot van een lekker muziekje.

Oneindig veel mogelijkheden in de bouw

Wij organiseerden een Kahoot quiz en gingen in gesprek over alle beroepen die er zijn in de bouw. Het mooiste resultaat van de dag is misschien wel, dat we de leerlingen duidelijk hebben kunnen maken dat je binnen de bouw niet altijd letterlijk bezig hoeft te zijn met bouwen. Ook met een opleiding in de richting van ICT, financieel of bijvoorbeeld marketing kun je terecht in de bouw. Er zijn oneindig veel mogelijkheden!

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht