18 april 2023

Bouwsoftware Exact Online Bouw

Klaar voor de toekomst met de bouwsoftware van Exact

In oktober zijn we overgegaan op een nieuw cloud based software pakket van Exact, Exact Online Bouw. In de afgelopen jaren is de bouw sterk gedigitaliseerd. Niet alleen op kantoor, ook op onze bouwplaatsen.
Dit merken we ook in onze samenwerkingen met opdrachtgevers en bouwpartners. We willen naast het bekende ook steeds meer digitaal samenwerken. Ons softwarepakket was hier beperkt geschikt voor. We misten de openheid met klanten.

Een totaaloplossing om onze administratieve handelingen simpeler en leuker te maken. Alle informatie op één plaats en voor iedereen toegankelijk. Tijdbesparing, beter inzicht in onze projectresultaten en risico’s sneller inzichtelijk. Dat was de wens.

Exact Bouw Online heeft het allemaal. We hebben nu inzicht in de actuele financiële status van projecten, in de afspraken met bouwpartner, leveranciers en de geregistreerde uren. De contactgegevens van opdrachtgevers en alle documentatie zijn toegankelijk. Nog een voordeel, de software is eenvoudig te koppelen met andere software binnen onze organisatie zoals Snagstream en Docstream.

Daarnaast verzamelen we met Exact Online Bouw steeds meer data waarmee we realtime inzicht hebben in allerlei prestaties die te raadplegen zijn in dashboards. Uiteindelijk is het ons doel om met de data het onderhoud te voorspellen en onze processen hierop in te richten, zodat we onderhoud plegen en service verlenen op momenten dat het daadwerkelijk nodig is.

Inmiddels hebben we met vijf van onze vaste opdrachtgevers koppelingen via de Ketenstandaard. Dit was nodig om de samenwerking tussen onszelf en de woningcorporaties te optimaliseren, omdat we jaarlijks ruim 9.000
reparatie- en mutatiebonnen afhandelen. Huurders kunnen nu bijvoorbeeld warm doorverbonden worden, hierdoor kunnen we direct een afspraak met hen inplannen. Wel zo handig!

Bekijk de digitale versie van ons jaarmagazine:

De Kok Bouwgroep Jaarmagazine 2022-2023, deel 1»
De Kok Bouwgroep Jaarmagazine 2022-2023, deel 2»

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht