8 maart 2021

Bouwvrouwen van De Kok Bouwgroep

In ons bedrijf zijn de vouwen goed vertegenwoordigd. We hebben vrouwen in administratieve functies, HR, projectcommunicatie, maar ook twee echte bouwvrouwen: Anita Weterings en Elvina de Schutter.

Anita wilde vroeger naar de politieschool, maar op dat moment was zij nog te jong. Haar tweede keuze was om naar het CIOS (sportschool) te gaan, maar voordat de voorrondes begonnen brak ze haar been met voetballen. Ergens zag ze de campagne van de Middelbare Technische School (MTS) voorbij komen “een slimme meid is op haar toekomst voorbereid!”, dat heeft haar over de streep getrokken om naar de MTS te gaan. In die tijd had je daar (bijna) nog geen vrouwelijke schoolgenoten. Toch wist ze al snel dat dit was wat ze wilde. Ze heeft zich zeker in de begin periode echt moeten bewijzen als vrouw in de bouw en het vertrouwen moeten winnen van onderaannemers. Dat heeft ze gedaan, zoals ze het zelf zegt “ik ben eigenlijk gewoon one of the guys, ik sta mijn mannetje wel.”

Inmiddels werkt Anita bijna 25 jaar bij De Kok Bouwgroep. Samen met uitvoerder Ad Hoedelmans is ze gestart op de bouwservice. Ze hielden hier zo’n 20 timmerlieden aan het werk. In samenwerking met de opdrachtgever, de uitvoerder en vele bouwpartners begeleidt ze de projecten van het begin tot het eind. Van plan, calculatie en voorbereiding tot inkoop, planning, begeleiding in de uitvoering en oplevering. Anita is een pietje precies en heel sociaal. Ze heeft heel wat projecten op haar naam staan. Diverse verbouwingen, mutaties, EBM-projecten en onderhoud voor diverse woningcorporaties in de omgeving (o.a. Zeeuwland, Stadlander, Beveland Wonen etc.). Daarnaast heeft ze diverse projecten gerealiseerd voor de gemeente Bergen op zoom, Rabobank, hotel de Draak, De Blokstallen, Theater de Maagd en bibliotheek het Markiezaat.

Elvina hoort tot de nieuwe lichting bouwvrouwen. Toen ze klaar was met de middelbare school wist ze eigenlijk helemaal nog niet wat ze wilde gaan doen. Na een meeloopdag bij een bouwkundige opleiding wist ze het meteen, “ik ga de bouw in.” Wat haar het meest aansprak was dat geen enkel project of gebouw hetzelfde is en er komen veel onderdelen voorbij. Verder vindt ze het leuk om met anderen samen te werken en in de bouw is goede samenwerking en communicatie key! In 2019 behaalde ze haar diploma voor de opleiding Middenkader Functionaris Bouw aan het Markiezaat College in Bergen op Zoom. “In mijn klas zat één andere vouw, maar eigenlijk zag je ieder jaar dat er steeds meer vrouwen voor de techniek kozen. Ik verwacht dat we straks steeds meer vrouwen in de bouw gaan zien!”

Tijdens haar opleiding liep Elvina stage bij ons, ze wist al vrij snel dat ze na haar studie bij ons wilde blijven. De sfeer is goed met leuke collega’s in alle leeftijden. Wat het leuk maakt is dat de projecten binnen De Kok Bouwgroep heel divers zijn. Van nieuwbouw, tot renovatie en onderhoud. Ze heeft meegewerkt aan de werkvoorbereiding van verschillende projecten. Een daarvan is project Vestetuin in Tholen, een groot nieuwbouwproject. Daarna heeft ze verschillende kleinere projecten gedaan, waarbij ze zowel de calculatie als werkvoorbereiding heeft gedaan. Dit soort projecten spreken haar heel erg aan, omdat ze hier elke dag weer met iets anders bezig is. Op dit moment is werkt ze aan een project voor Stadlander, waarbij de woningen een nieuwe badkamer, keuken en/of toilet krijgen.

Bouwen is allang niet meer alléén voor mannen. Dus wil je graag de bouw in, ga ervoor!

Bekijk de renovatieprojecten:

– De Blokstallen
– Theater de Maagd
– Bibliotheek Het Markiezaat
– EBM Zeeuwland

Bekijk het nieuwbouwproject:

– Vestetuin

Lees meer over de campagne Bouwvrouwen van Bouwend Nederland.

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht