2 december 2022

Circulaire keuken helpt de bouw verduurzamen

Onze project coördinator Tim aan het woord over zijn ervaring met het circulaire keukenproces van Keller Keukens en hoe wij, als belangrijke schakel in de keten, bijdragen aan het maatschappelijke doel om in 2050 een volledig circulaire economie te hebben.

Ketensamenwerkingen

Met diverse woningcorporaties in de regio West-brabant hebben we ketensamenwerkingen voor verduurzamingsprojecten en het dagelijks- en mutatieonderhoud. Veel voorkomende projecten zijn ook de keukenrenovaties. Onder andere voor de projecten van Laurentius en Woonkwartier kiezen we hierbij voor  het circulaire keukenproces van Keller Keukens.

Hoe gaat het in zijn werk?

De oude keukens die vervangen worden, worden door ons gedemonteerd. We verwijderen alle onderdelen die niet gerecycled kunnen worden. Alle onderdelen die circulair verwerkt kunnen worden, plaatsen we in de container. Zodra deze vol is wordt de container opgehaald. Van die materialen worden dan nieuwe grondstoffen gemaakt, die verwerkt worden tot nieuwe materialen. Hiervan worden bijvoorbeeld ook de nieuwe Keller keukens gemaakt.

Op dit moment wordt alleen het spaanplaat van de keukens circulair verwerkt. De oude materialen worden vermalen en teruggestuurd naar de spaanplaatleverancier die het verwerkt voor nieuw plaatmateriaal. Andere reststoffen zoals kunststof en metaal worden wel gerecycled, maar worden aangeboden in de vrije markt. In de toekomst wil Keller Keukens deze materialen ook in het proces te verwerken voor 100% circulariteit » Lees hier het volledige artikel.

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht