15 december 2020

Corona Protocol

Wij werken strikt volgens het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ dat is vastgesteld door de Rijksoverheid en de bouw- en technieksector en het De Kok Bouwgroep Coronaprotocol.  Deze protocollen volgen de RIVM-richtlijnen. Hieronder een samenvatting van de belangrijkste regels.

Algemeen
Bij Corona gerelateerde klachten blijven we thuis, laten we ons direct testen én blijven we in quarantaine tot de testuitslag binnen is;
Bij terugkeer uit een oranje of rood gebied , is het dringend advies 10 dagen in (thuis)quarantaine te blijven;
– We houden minimaal 1,5m afstand;
– Kantoorpersoneel werkt zoveel mogelijk thuis;
– Afspraken en reizen tussen de vestigingen beperken we tot de strikt noodzakelijke;
– We komen niet meer samen in groepen voor bijeenkomsten of vergaderingen;
– We houden ons strikt aan de regels voor persoonlijke hygiëne;

De bouwplaats
– We werken in vaste teamsamenstellingen en letten extra op hygiëne;
– We schaften op 1,5m afstand;
– Als we langer dan 15 minuten op minder dan 1,5m afstand werken dragen we een mondkapje;
– Medewerkers reizen alleen samen als apart vervoer niet geregeld kan worden. Bij het instappen vindt een gezondheidscheck plaats. Bij milde klachten is samen reizen niet toegestaan. Reis je met meer dan 2 personen samen dan is het dragen van een mondkapje verplicht.

Werken bij bewoners
– We werken volgens de protocollen van onze opdrachtgevers;
– Bewoners ontvangen voor de start van de werkzaamheden een standaardbrief over de Corona maatregelen;
– We vragen bewoners uitdrukkelijk om toestemming voor toegang tot de woning en checken of één van de bewoners het Coronavirus,/Corona gerelateerde klachten heeft of tot de groep kwetsbare personen behoort. Is dat het geval dan verzetten we de afspraak.
– Ter plaatse beoordelen onze medewerkers of de situatie veilig is. Is dat niet het geval om een van bovengenoemde redenen, dan verplaatsen we de afspraak. In het geval van spoed kijken we hoe we de werkzaamheden toch kunnen uitvoeren op een manier die veilig is voor onze medewerkers én de bewoners;
– Onze medewerkers hebben vrije toegang tot de woning;
– Bewoners bevinden zich niet in de ruimte waar de werkzaamheden uitgevoerd worden;
– Om het contact zoveel mogelijk te beperken tekenen onze medewerkers digitale werkbonnen zelf af. Uiteraard met toestemming van de bewoners.

We houden de situatie nauwlettend in de gaten en passen ons protocol en de berichtgeving op onze website aan indien nodig. Houd onze website goed in de gaten. Heeft u vragen met betrekking tot de geplande werkzaamheden bij u thuis of wilt u afspraken verzetten? Neem dan contact met ons op via 076 – 57 97 470. Voor verdere informatie over het Coronavirus verwijzen wij u naar de website van het RIVM.

Update: 14 juni 2021

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht