25 mei 2023

Dag van de stagiair

Vandaag is het de Dag van de Stagiair! Een mooi moment om onze eigen stagiaires in het zonnetje te zetten. Op dit moment hebben we er vier. Twee MBO studenten, een HBO student en een VMBO leerling die een snuffelstage volgt.

 

Jeroen – 36 woningen Onder de Populier Bergen op Zoom

We beginnen met Jeroen. Hij is derdejaars student MBO 4 Middenkader Bouw en Infra. Sinds februari dit jaar loopt hij stage als assistent uitvoerder op het nieuwbouwproject Onder de Populier in Bergen op Zoom. Hij wordt begeleid door onze uitvoerder Ad. Tot eind juni ondersteunt Jeroen hem in zijn werkzaamheden. Denk aan het aansturen van vaklieden, het verwerken van bestellingen of het uitvoeren van (kwaliteits-) controles.

Hoe kwam je bij De Kok Bouwgroep terecht voor een stage?
“Via verschillende mensen hoorde ik dat De Kok Bouwgroep een aantrekkelijk leerbedrijf is én mijn zus (Frederieke) heeft ook bij jullie gelopen. Dat heeft mij een goed gevoel gegeven om hier mijn stage te volgen.”

Wat verwacht je van jouw stage?
“Ik verwacht van mijn stage dat ik deze periode met een fijn en goed gevoel afsluit en dat ik veel geleerd heb. Wat ik ook fijn vind aan mijn stage bij De Kok Bouwgroep is dat ik voor mezelf kan ontdekken wat ik in de toekomst wel wil en wat niet.  Tot nu toe bevalt het me goed, ik kom iedere dag met plezier want de sfeer met de collega’s is goed.”

Wat is je tot nu toe het meest bijgebleven van je stage?
“Op mijn eerste stagedag had ik 0 kennis van de uitvoering. Door mijn stage  heb ik al een veel beter beeld van hoe het uitvoeringsproces in elkaar zit. Mijn kennis is in een relatief korte tijd heel erg verbreed!”

Jeroen wil na zijn opleiding misschien nog een opleiding volgen, maar dat weet hij nog niet zeker. Wat hij wel zeker weet, is dat hij zichzelf niet hele dagen op kantoor ziet zitten. Hij wil graag een combinatie van binnen/buiten werk.

 

Geertje – 23 zorgappartementen S&L Zorg Roosendaal

De volgende is onze stagiaire Geertje. Zij is vierdejaars student MBO 4 Middenkader Bouw en Infra. Ook Geertje is in februari gestart met haar stage als assistent uitvoerder op het nieuwbouwproject bij S&L Zorg. Half juni rondt ze haar stage bij ons af. Geertje werkt aan een zijgebouw wat nog gerealiseerd moet worden. verder voert onder andere veiligheids- en kwaliteitscontroles uit. Ook controleert ze berekeningen en de binnengekomen leveringen. Ze wordt hierin begeleid door onze uitvoerder Gwen.

 Hoe kwam je bij De Kok Bouwgroep terecht voor een stage?
“Via een mede student die uiteindelijk ergens anders is gaan stage lopen hoorde ik van De Kok Bouwgroep. Ik heb toen meteen een e-mail gestuurd of er een stageplaats beschikbaar was.”

Wat verwacht je van jouw stage?
“Ik verwacht dat ik veel leer tijdens mijn stage en dat ik weet wat er allemaal bij komt kijken op de bouw. Tot nu toe bevalt het mij zeker goed en het is zeker gezellig tussen alle mannen op de bouwplaats.”

Wat is je tot nu toe het meest bijgebleven van je stage?
“Dat Gwen het erg leuk vindt om mij te laten schrikken, ik ben er inmiddels aan gewend geraakt. En op vrijdag wordt er tussen de middag altijd friet gegeten.”

Als Geertje klaar is met haar opleiding gaat ze de opleiding HBO Bouwtechnische Bedrijfskunde doen op Avans Hogeschool in Tilburg.

 

Froukje – 46 appartementen Slotjesveld Oosterhout

Dan Froukje, ze is eerstejaars HBO Bouwkunde. Half april is ze gestart met haar stage op nieuwbouwproject Slotjesveld in Oosterhout. Froukje loopt mee met onze uitvoerder Sander en ondersteunt hem in zijn taken. Bijvoorbeeld uitrekenen welke hoeveelheid van een bepaald materiaal nodig is, het maken van de zes weken uitvoeringsplanning of meewerken op de bouwplaats.

Hoe kwam je bij De Kok Bouwgroep terecht voor een stage?
“Ik ben aangesloten bij Bouwteam Breda.” Bouwteam is een initiatief van Bouwschool Breda dat het HBO onderwijs ondersteunt bij het vormgeven van gastlessen, bedrijfsbezoeken en workshops. Daarnaast verbinden ze HBO studenten en bedrijven in de bouwsector aan elkaar voor een passende stage. “Ik woon zelf in Oosterhout dus had natuurlijk ook al van De Kok Bouwgroep gehoord.”

Wat verwacht je van jouw stage?
“Ik had niet heel veel verwachtingen aan het begin van mijn stage, maar ik ben positief verrast doordat ik best wat dingen zelfstandig mag doen. Tot nu toe bevalt mijn stage goed!”

Wat is je tot nu toe het meest bijgebleven van je stage?
Er is niet één specifiek ding dat mij is bijgebleven, maar tijdens mijn stage heb ik al met verschillende machines leren werken. Dit is kennis die mij altijd bij gaat blijven, omdat het gewoon handig is om te weten.”

Froukje weet nog niet wat ze in haar opleiding wil gaan doen. Waarschijnlijk gaat ze nog een universitaire opleiding volgen. Tot nu toe vindt ze alles nog interessant, dus ze ziet nog wat er op haar pad komt.

Stijn – werkzaamheden in mutatiewoningen

De laatste is Stijn, hij volgt bij ons een snuffelstage. Hij is in februari gestart en zijn stageperiode eindigt in eind juni. Stijn loopt mee met zijn vader Patrick in het team dat vanuit de locatie Het Appeltje in Oud Gastel werkzaamheden verricht aan de mutatiewoningen in die regio. Hij loopt mee in de werkzaamheden daar, denk aan sjouwwerk, het tegelen van toiletten en helpen bij het aanbrengen van gipsplafonds.

Hoe kwam je bij De Kok Bouwgroep terecht voor een stage?
“Via mijn vader die zelf bij De Kok Bouwgroep werkt.”

Wat verwacht je van jouw stage?
“Ik wist niet goed wat ik kon verwachten. Ik vind het leuk om stage te lopen en veel verschillende dingen te doen en andere mensen te ontmoeten.”

Wat is je tot nu toe het meest bijgebleven van je stage?
“Toen ik voor het eerst tegels ging lijmen. Dat vind ik nu ook het leukste om te doen én dat het leuk is op de bouw.”

Stijn weet in ieder geval dat hij verder wil in de energie / de techniek.

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht