15 augustus 2019

De Schelp gaat weer open!

Direct na de vakantie een leuk bericht! Zwembad De Schelp in Bergen op Zoom opent op 2 september eindelijk weer haar deuren.

In maart vorig jaar werd bekend dat het zwembad gesloten moest worden in verband met problemen in de constructie. Een goed besluit van de gemeente en het zwembad, om de veiligheid van de medewerkers en gebruikers voorop te stellen. De constructeur is vervolgens meteen een onderzoek gestart om de ernst van het probleem te bepalen, waarna de gemeente de mogelijke oplossingen zorgvuldig heeft overwogen. Bovendien is er een fantastisch alternatief gevonden om de zwemlessen en activiteiten door te kunnen laten gaan bij Zwembad de Melanen in Halsteren.

Na een selectieprocedure is De Kok Bouwgroep eind oktober 2018 als partner voor dit project gekozen. Ondertussen werd er bovendien ook een ontwerp gemaakt voor de gehele nieuwe uitstraling. Direct na gunning werden de laatste details afgestemd waarna in december gestart werd met de sloop. In januari van dit jaar werden vervolgens door het hele zwembad steigers geplaatst waardoor als het ware een extra verdieping werd gecreëerd. Op die manier werd het mogelijk om op de ‘verdieping’ aan de dakconstructie te werken en onderin te starten met het tegelwerk. Zo ontstonden er twee werkstromen waardoor de strakke planning (oplevering 18 juli) kon worden gehaald.

In de vakantie hebben onze vaklieden de laatste details in orde gemaakt en inmiddels zijn de medewerkers van De Schelp bezig met testen, schoonmaken en inrichten. Nog een flinke klus!

Maar over twee weken is het dan zo ver, de officiële heropening! En daar maakt De Schelp echt een feestje van. Om 17.00 uur is iedereen welkom voor het startschot en daarna mag er tot 22.00 uur gratis worden gezwommen. Later in september wordt er nog een activiteitendag georganiseerd voor iedereen die maandag niet aanwezig kan zijn. Voor meer info bekijk je de site van het zwembad.

 

Maandag 2 september
17.00 uur -22.00 uur
Gratis zwemmen, let op! vol=vol

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht