14 januari 2019

Deze zomer weer zwemmen in De Schelp

Al enige tijd wijken inwoners van Bergen op Zoom uit naar verschillende zwembaden in de regio. Gelukkig is er bij De Melanen in Halsteren een unieke oplossing gevonden waardoor de trainingen ook in de winter door kunnen gaan. Maar er is goed nieuws! Samen met onze partners en de Gemeente Bergen op Zoom als opdrachtgever werken we in bouwteam aan de grootschalige renovatie bij De Schelp. MedioĀ september is iedereen weer welkom in het vernieuwde zwembad.

Het project wordt in zes fases uitgevoerd waarbij een duidelijke scheiding wordt gemaakt tussen het ‘droge’ gedeelte waar de kleedkamers zich bevinden en het ‘natte’ gedeelte rondom de zwembaden. De afgelopen maand hebben de mannen van Van Caam in recordtijd het hele zwembad gestript. Om de korte realisatietijd waar te maken heeft onze partner Rojo steigerbouw een innovatieve oplossing bedacht waardoor er zowel veilig aan het dak gewerkt kan worden, als onder de steiger. Op 1 meter hoogte vanaf de zwembadrand wordt een steiger gebouwd met een egale vloer, waardoor de tegelzetters onder de steiger aan het werk kunnen en we met hoogwerkers veilig en gemakkelijk bij het dak kunnen komen waar de RVS onderdelen in en aan de staalconstructie worden vervangen.

Vervolgens zullen de werkzaamheden aan de installaties, luchtbehandeling en verlichting worden uitgevoerd door een geselecteerde partij door de gemeente. Na het aanbrengen van de nieuwe spanplafonds wordt de steiger afgebroken om bij de volgende fase verder te gaan. Na diverse afbouwwerkzaamheden kunnen we schoonmaken, de zwembaden vullen en opleveren!

Houd onze social media in de gaten voor updates en filmpjes van de voortgang!

Onze partners

Van Caam Sloopwerken
F. Janssens Metaalwerken
Rojo steigerbouw
SPANdesign
Zeebregts Tegelwerken
Afbouwned
Geluk Groep

 

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht