1 mei 2018

De Kok Bouwgroep afvalvrij

Als organisatie vinden we duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds meer vanzelfsprekend. Het is routine geworden om na te denken over kortere transportroutes, efficiëntere planningen, duurzamer inkopen en bewust omgaan met onze afvalstromen. Bovendien staat bij steeds meer projecten circulariteit of het gebruik van biobased producten centraal. Tot nu toe hebben we al heel wat stappen in de goede richting gezet. Zo werken we bijvoorbeeld samen met studenten om de hoge duurzaamheidsambities bij renovaties van onze vaste opdrachtgever ABN AMRO waar te maken in de vorm van o.a. demontabele spreekkamers en circulair meubilair. We dragen daarnaast het FIRA keurmerk, zijn FSC en PEFC gecertificeerd, organiseren jaarlijks een MVO dag waarbij onze medewerkers hun handen uit de mouwen steken en iets teruggeven aan de maatschappij én recyclen onze cartridges voor Stichting Aap.

Dit jaar laten we zien hoe het nog beter kan!
Deze week wordt ons nieuwe kledingpakket uitgeleverd, een duurzame kledinglijn van Havep. De oude kleding gaan we inzamelen en zal worden gerecycled. Misschien zien we het nog wel een keer zelf terug!

Verder hebben we besloten om ook op onze kantoorlocaties bewuster om te gaan met ons afval. We gaan voor een afvalvrij kantoor! Vanaf vandaag worden onze nieuwe milieustraten in gebruik genomen zodat ons afval keurig gescheiden wordt aangeboden om verwerkt te worden tot duurzame producten door De Graaf Groep. We gebruiken vanaf nu ook onze nieuwe duurzame koffiebekers van CupblissNaast het feit dat deze koffiebekers uitstekend te recyclen zijn, gaat de helft van de winst ook nog eens naar een goed doel!

Trots lid van Paper4Paper
Om de cirkel rond te maken zijn we lid geworden van Paper4Paper. Ons papier wordt vertrouwelijk ingezameld en gecertificeerd afgevoerd om vervolgens in een fabriek in ons eigen land verwerkt te worden. Er wordt toiletpapier van gemaakt, papieren handdoekjes maar ook printpapier. En deze zaken, die nemen we vervolgens zelf weer af! Door in te loggen op de website kunnen we onze besparing zelf volgen. Gemiddeld bespaard een lid per jaar:

  • 84 bomen
  • 20.500 kWh
  • 132.500 liter water
  • 4250 CO2 KG

Benieuwd naar wat we nog meer op het gebied van duurzaamheid en mvo doen? Volgend jaar brengen we een uitgebreid jaarverslag uit waarin deze onderwerpen een grote rol krijgen!

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht