12 november 2018

Drie flats van Thuisvester naar label A+

In Oosterhout mag De Kok Bouwgroep drie flats renoveren voor woningcorporatie Thuisvester. Voor de flats, gelegen aan Leliestraat, Rozenstraat en van Leeuwenhoeklaan is samen met het bouwteam een plan gemaakt om naast het grondige onderhoud, energetische maatregelen te treffen zodat het energielabel van D naar A+ kan worden geüpgraded. Op de begane grond zijn de bergingen gesitueerd, op de andere negen verdiepingen zijn 54 appartementen voorzien. Op dit moment werken we aan de eerste flat in de Leliestraat, met een doorlooptijd van 4 maanden per flat verwachten we begin volgend jaar de eerste flat op te leveren.

Om de gebouwen een energielabel A+ te kunnen geven wordt onder andere de complete schil aangepakt. In het voortraject is A3 architecten betrokken om in overleg met de opdrachtgever, De Kok Bouwgroep én de huurders een passend ontwerp te maken voor de nieuwe uitstraling. De nieuwe gevel wordt voorzien van ClickBrick, een droog en circulair metselsysteem, en nieuwe kunststof kozijnen. De bestaande isolatie wordt verwijderd waarna overal (dak, gevel, borstweringen) nieuwe hoogwaardige isolatie wordt toegepast.

Wat betreft installaties worden de elektrische boilers per appartement verwijderd en wordt er een collectieve tapwater installatie aangelegd. Tevens wordt een nieuw CO2 en vocht gestuurd ventilatiesysteem aangebracht en wordt het dak van de flats voorzien van zonnepanelen.

Voor dit project was 70% participatie benodigd. De Kok Bouwgroep heeft samen met de enthousiaste klankbordgroep de bewoners kunnen overtuigen van de plannen zodat de flats een energielabel A+ kunnen krijgen.

 

 

 

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht