27 juli 2017

Een woning voor het leven!

De overheid stimuleert het langer en zelfstandig thuis blijven wonen van ouderen. Ook de woningcorporaties zien deze tendens terug. En eigenlijk is dit voor de bewoner ook het fijnst. Je eigen vertrouwde bad– en slaapkamer. Maar wat nu als de woning hier niet geschikt voor is? De Kok Bouwgroep maakt het mogelijk! Een evolutiewoning die meegroeit met bewoners. Hoe het werkt lees je hier.

Evolutiewoning
Met een prefab aanbouw, die binnen één dag wordt geplaatst, creëren we meer ruimte. Hierdoor wordt het mogelijk om de slaapkamer en badkamer te realiseren op de begane grond. Tevens maken we de gehele woning rolstoelbestendig.  Niet alleen ouderen kunnen kiezen voor de evolutiewoning, ook voor jonge gezinnen is de aanbouw een goede optie. Zij kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om de keuken in de aanbouw te plaatsen. Er ontstaat een grotere woonkamer waardoor de leefbaarheid wordt vergroot. In een later stadium is het vervolgens erg gemakkelijk om de aanbouw aan te passen naar de variant waarbij de bad– en slaapkamer gelijkvloers gelegen zijn. De woning van je leven dus!

Binnen pakketten
Uiteraard realiseren we gelijk een nieuwe keuken en badkamer in de evolutiewoning. Door de toepassing van onder andere Fibo-Trespo wandpanelen is dit een snelle klus met weinig overlast.

Alleen geïnteresseerd in een nieuw toilet, nieuwe keuken en/of badkamer? Dit realiseren we voor u binnen slechts twee dagen. Omdat een verbouwing toch altijd wat spanning met zich meebrengt, begeleid onze bewonerscoach de bewoners tijdens het gehele traject. Hij helpt met het maken van keuzes en is 24/7 bereikbaar.

Planning

Week 1: Plaatsen van de aanbouw met vloerverwarming. Realiseren van de nieuwe keuken, badkamer en toilet.

Week 2: Toepassen van Energie Besparende Maatregelen en het compleet rolstoeltoegankelijk maken van de woning. Ook eventuele extra onderhoudswerkzaamheden worden in week 2 uitgevoerd.

 

 

 

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht