4 juni 2021

Game On West-Brabant

Ruim 1.400 leerlingen maken kennis met de wereld van techniek tijdens het (online) event

Voor leerlingen in het voortgezet onderwijs is het een hele uitdaging om een beeld te krijgen van de baan- en opleidingsmogelijkheden in de bèta en techniek. Tijdens het (online) techniek event Game On West-Brabant maken ruim 1.400 leerlingen kennis met de wereld van techniek, want de techniek is heel breed en heeft veel meer te bieden dan je misschien zou denken. Game On start vandaag en loopt tot vrijdag 4 juni.

Aan de hand van 7 afgebakende domeinen krijgen de leerlingen een aantrekkelijk en realistisch beeld van leren én werken in de bèta en techniek. Er is daarbij rekening gehouden met de verschillende drijfveren, talenten en interesses van jongeren. Samen met bedrijven uit de regio zijn er video’s gemaakt over de ‘7 werelden van techniek’ zijn:

– Energie, Water & Veiligheid
– Voeding & Natuur
– Wonen, Werken & Verkeer
Ontwerp, Productie & Wereldhandel
– Digitaal, Media & Entertainment
– Hi-tech & Science 

Beroepen in beeld

Omdat verschillende leerlingen van de Bouwschool Breda en Bouwmensen Zuidwest aan het werk zijn op onze bouwplaats in Rucphen, zijn wij door hen benaderd of we mee wilden werken aan de video voor ‘wonen, werken & verkeer’. Dat hebben we gedaan! Er is gefilmd op kantoor en de bouwplaats om verschillende beroepen in beeld te brengen.

Benieuwd naar de overige 6 ‘werelden’? Bekijk de website

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht