17 mei 2023

Gastcollege studenten Curio

Gisteren heeft onze collega Dennis, coördinator KAM en veiligheid, een gastcollege verzorgd bij Curio aan de Markendaalseweg in Breda voor tweedejaars studenten van de MBO opleiding Facilitair Leidinggevende. Dennis heeft zelf een achtergrond in Facility Management en veiligheid is een zeer belangrijk thema binnen het vakgebied.

In het college heeft hij meer verteld over contractvormen en contractbeheer in Facility Management vanuit zijn ervaring in de praktijk. Ook heeft hij verteld over de verschillende vormen van dienstverlening binnen Facility Management. Om het wat interactiever te maken kregen de studenten een opdracht over het aanbesteden van facilitaire diensten. Dennis heeft vervolgens met hen besproken hoe hij dit zou aanpakken. Verder heeft hij uitgelegd wat een Toolbox is. Dit is geen gereedschapskist, maar een korte presentatie over een veiligheidsonderwerp om de veiligheid en het veiligheidsbewustzijn bij medewerkers te bevorderen.

Studenten gaven aan dat het leerzaam was om ‘echte’ verhalen uit de praktijk te horen. Niet alleen de succesverhalen, maar ook zaken die beter anders aangepakt hadden kunnen worden. Ze hebben in ieder geval een nog beter beeld gekregen van de diversiteit van het werkveld Facility Management.

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht