11 september 2023

Gezond en fit aan het werk

Eind 2021 zijn we een samenwerking aangegaan met Ayo Care voor collega’s met klachten aan het bewegingsapparaat. Want het is nog een hele uitdaging om te zorgen dat je gezond en fit blijft tot aan je pensioen én daarna. Als werkgever willen we dat iedereen met plezier aan het werk is en daarbij is een pijnvrij bestaan een voorwaarde.

De behandelingen zijn een combinatie van fysieke therapie (fysio) en Dynamische Neuro Modulatie (zenuwen). Ayo Care gaat echt op zoek naar de oorzaak van de pijnklachten. Dat is het verschil met andere behandelmethodes die vaak alleen aan symptoombestrijding doen. In totaal hebben nu zo’n 15 collega’s zich laten behandelen en de resultaten zijn bijzonder positief.

Het behandeltraject start met een 0-meting. Er wordt gevraagd naar onder andere een pijnscore, een slaapscore en een score voor de kwaliteit van leven. Hierna volgt een intensief behandeltraject van zeven weken. In de eerste weken zijn er 2 tot 3 behandelingen per week, daarna bouwen we het af. Medewerkers krijgen ook wat huiswerk mee in de vorm van verschillende oefeningen. Na het traject zien we gelukkig een grote verbetering. Een opluchting voor collega’s die al lang met sluimerende klachten rondliepen. We zien zelfs de scores van kwaliteit van leven veranderen van een 6 naar een 9.

Een van de collega’s die veel baat gehad heeft bij de behandelingen is Harun Uz, timmerman op onze vestiging in Breda. “Al verschillende keren ben ik behandeld voor pijnklachten aan mijn nek en schouders. Vaak wordt er een beetje gemasseerd. Tijdelijk had ik dan minder last, maar de klachten verdwenen nooit helemaal.” Dit keer is het anders. De pijn is helemaal weg en ook het slapen gaat beter. Hij waardeert dit initiatief enorm. “Het laat zien dat De Kok gewoon een goede sociale werkgever is, die geeft om het welzijn van medewerkers.”

Bekijk de digitale versie van ons jaarmagazine:

De Kok Bouwgroep Jaarmagazine 2022-2023, deel 1»
De Kok Bouwgroep Jaarmagazine 2022-2023, deel 2»

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht