19 september 2022

Grootschalige renovatie KMA Breda bijna klaar

De grootschalige renovatie van het Kasteel van Breda bij de Koninklijke Militaire Academie is bijna klaar. Wat een ontzettend bijzonder project! De afgelopen drie jaar hebben we hier met veel plezier gewerkt.

Verbetering en verduurzaming

In eerste instantie ging het om het verbeteren van de brandveiligheid, maar al snel kwamen er ook andere zaken aan het licht, zoals asbest, chroom 6, aangetast houtwerk, constructiefouten en verouderde installaties. Daarom is besloten om het grondiger aan te pakken. Ook het onderhoud, het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid én het verduurzamen van het gebouw zijn meegenomen.

Werken in een Rijksmonument

Het Kasteel van Breda is een Rijksmonument, dat maakt dit project extra bijzonder. Het vraagt om een andere aanpak. Je mag niet zomaar alles slopen en aanpassen. Je moet rekening houden met de historische waarde van gebouwonderdelen. Het behoud hiervan is altijd het uitgangspunt.

Onze werkzaamheden concentreerden zich op de eerste verdieping, de tweede verdieping en de zolder. Wel is het hele gebouw brandveilig gemaakt en zijn alvast overal de technische voorbereidingen getroffen voor bijvoorbeeld water en elektra. Lees het recent gepubliceerde artikel over de grootschalige renovatie in de Defensiekrant “Metamorfose Koninklijke Militaire Academie Breda bijna klaar

Lees ook “Kijkje bij grootscheepse metamorfose“Kasteel KMA Breda”

Bron: Ministerie van Defensie
Auteur: Kapitein Saminna van den Bulk
Fotograaf: Rob Gieling

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht