1 januari 2022

In uitvoering

Herontwikkeling Populierbuurt

Sinds 2012 werken Stadlander en gemeente Bergen op Zoom aan de vernieuwing van Gageldonk-West. Als vaste partner van Stadlander zijn wij al bij verschillende projecten betrokken geweest, zo hebben we vorig jaar de revitalisatie van Flat Gageldonk gerealiseerd. Nu staat de herontwikkeling van de Populierbuurt op de planning.

 

Verbetering leefbaarheid

Er wordt sterk ingezet op de verbetering van leefbaarheid in de wijk. Woningen en straten worden vernieuwd, ook worden de parkeergelegenheid en het openbaar gebied verbeterd. Daarnaast worden bewoners met elkaar in contact gebracht, wat een positief effect heeft op de leefbaarheid.

 

Team Populierbuurt

In 2020 zijn wij door Stadlander geselecteerd als bouwteampartner voor de herontwikkeling van de Populierbuurt. Voor dit project is een samenwerking aangegaan met Piet Jansen Installatietechniek en Induco vaste partners van Stadlander, onder de naam Team Populierbuurt. Vanaf het moment dat de intentieovereenkomst ondertekend is, zijn we aan de slag gegaan met de planvorming op basis van het Programma van Eisen dat opgesteld is door Stadlander. Cier Architecten heeft een ontwerp gemaakt, waarin het karakter van de wijk behouden blijft en het wooncomfort sterk verbetert. Net voor de Kerstvakantie hebben bestuurder Stadlander, Marc van der Steen en directeur De Kok Bouwgroep, Robbert van de Sande de ontwikkel- en realisatie overeenkomst ondertekend. We kunnen dus officieel aan de slag!

 

Het project

De herontwikkeling van de Populierbuurt bestaat uit de renovatie van bestaande duplexwoningen in de Berkstraat en Meidoornlaan en het slopen en de nieuwbouw van woningen aan de Populierlaan. Als hoofdaannemer zijn wij verantwoordelijk voor de coördinatie van het hele project.

 

Renovatie

Bouwpartner Induco voert het groot onderhoud uit aan in totaal 40 woningen aan de Berkstraat en Meidoornlaan. Deze maken ze ook meteen energiezuiniger.

De werkzaamheden omvatten het aanpakken van de portieken en het herstellen van het voegwerk van de gevels. Ze vervangen de kozijnen voor nieuwe kozijnen met isolerend glas, voeren diverse schilderwerkzaamheden uit en vervangen de dakpannen. Leuk weetje, hiervoor gebruiken ze de uitkomende dakpannen van de sloopwoningen uit de Populierlaan! Verder worden de 40 bestaande bergingen gesloopt, hiervoor komen 40 nieuwe buiten bergingen in de plaats. Achter de woningen wordt een verlicht parkeerterrein aangelegd. De werkzaamheden starten in februari.

 

Aandacht voor bewoners

Het renoveren gebeurt in bewoonde staat en heeft daarom veel impact voor de huurders. Bij dit soort renovatieprojecten hebben we dan ook veel aandacht voor bewoners.

Allereerst is het belangrijk dat we draagvlak creëren voor de plannen, dat doen we door bewoners te betrekken bij de planvorming en hen tijdig te voorzien van de juiste informatie. Om de wensen en behoeften in kaart te brengen is er een klankbordgroep opgericht. Voor aanvang van de renovatie informeren we hen over de werkzaamheden die we uitvoeren, de planning, de overlast die bewoners kunnen ervaren en de tijdelijke beperkingen in wonen. Tijdens de uitvoering houden we hen goed op de hoogte over de voortgang.

 

Nieuwbouw

Voordat we starten met de nieuwbouw van 36 eengezinswoningen slopen we de 48 duplexwoningen aan de Populierlaan. Dit zal plaatsvinden tussen januari en mei 2022. 18 woningen zijn voor Stadlander en zullen verhuurd worden in de vrije sector. De Kok Bouwgroep ontwikkelt daarnaast nog 18 koopwoningen. De woningen zijn heel energiezuinig. Ze krijgen geen gasaansluiting meer, krijgen een warmtepomp, worden goed geïsoleerd en er worden zonnepanelen aangebracht. Dit najaar starten we met bouwen en we verwachten de woningen eind 2023 op te leveren.

Benieuwd naar andere projecten? Houd onze actueel pagina in de gaten.

Bekijk ook het bericht op de pagina van Stadlander.

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht