28 oktober 2021

In uitvoering

Herstelwerkzaamheden balkons appartementencomplex

Op dit moment voeren we herstelwerkzaamheden uit aan de balkons van een appartementencomplex aan de Pastoor Dekkersstraat in Breda. Tijdens schilderwerkzaamheden aan de balkons kwam aan het licht dat het wapeningsstaal in de betonkolommen ernstig was aangetast door vocht. De oorzaak bleek onjuist aangebrachte gietmortel. Je kunt je voorstellen dat dit voor een gevaarlijke situatie zorgde!

Wat we precies doen?

We vervangen de betonkolommen en voorzien deze van nieuwe gietmortel. Normaal gesproken worden de betonkolommen aan de bovenzijde aangepikt en met een hijskraan op de juiste plek gehesen. Hier zitten de kolommen echter tussen twee balkons in, dit vraagt om een andere aanpak. De nieuwe kolommen schuiven we vanaf de voorkant tussen de balkons. Onze uitvoerder Michel en projectcoördinator Tim hebben hiervoor een speciale hijscontructie bedacht. Mitari Hijstechniek BV heeft dit idee verder uitgewerkt, tests uitgevoerd en de hijsconstructie gekeurd. Oplossingsgericht denken noemen we dat!

Voordat we de kolommen plaatsen brengen we een wapeningsstaaf aan in de gain. Dit is een buis- of kokervormige uitsparing. De wapeningsstaaf houden we met ijzerdraad op zijn plek. Na plaatsing van de kolom maken we de draad los en valt de wapeningstaaf door de gain van het balkon in de gain van de onderliggende kolom. Vervolgens plaatsen we een spanband rond de boven- en onderzijde en gieten we het geheel af met een goede gietmortel. Op die manier ontstaat een stevige verbinding tussen de onderdelen.

Werken bij de Kok Bouwgroep?

Vind je een goede samenwerking met collega’s belangrijk? Heb je net als onze collega’s Michel en Tim een praktische en oplossingsgerichte manier denken en werken? De Kok Bouwgroep is op zoek naar échte vakmensen! Bekijk onze vacatures.

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht