2 november 2021

In gesprek met…

Vandaag stellen we onze stagiair werkvoorbereiding Frederieke Tazelaar aan je voor. Ze is 20 jaar, woont in Sint-Annaland en is derdejaars HBO Bouwkunde aan Avans Hogeschool in Tilburg.

 

Waarom heb je gekozen voor een bouwopleiding?

“Ik ben van thuis uit opgegroeid met de bouw”. Frederieke wilde daarom ook gaan kijken bij de opleiding bouwkunde. “Na de eerste infoavond wist ik het eigenlijk al zeker, ik ga de bouw in!”. Toch is ze nog bij de opleidingen Watermanagement en Civiele Techniek gaan kijken, maar beiden vond ze niet interessant genoeg. “De bouw gaat niet alleen over het neerzetten van een gebouw, het heeft ook een persoonlijk aspect. Je bent altijd bezig met iets te realiseren voor de samenleving. Met jouw werk maak je eigenlijk altijd iemand gelukkig, je doet het samen en dat maakt bouwen zo leuk!”

Het mooie aan de opleiding Bouwkunde is dat het zo’n breed beroepenveld heeft. Je kunt kiezen voor een kantoorfunctie, maar je kunt ook echt de bouwplaats op. “Doordat de opleiding zo gevarieerd is, kan ik zelf ontdekken welke branche ik het leukste vind. Het is leuk om te zien hoe een gebouw op papier geschetst wordt, vervolgens tot in detail uitgewerkt wordt en uiteindelijk gebouwd. Er zijn zoveel verschillende soorten werkzaamheden nodig om een gebouw daadwerkelijk te realiseren!”

 

Stage bij De Kok Bouwgroep

Hoe Frederieke terecht is gekomen bij De Kok Bouwgroep? “De Kok Bouwgroep is erg bekend in mijn regio. Het is een grote aannemer met een grote diversiteit aan projecten”. Ze heeft contact gezocht met Anushka om de mogelijkheden te bespreken. In het gesprek gaf ze aan stage te willen lopen als werkvoorbereider, maar dat ze ook erg geïnteresseerd is in de uitvoering. Dat is natuurlijk fantastisch om te horen! We hebben het daarom gecombineerd. Vier dagen in de week is ze te vinden op kantoor en één dag in de week loopt ze mee op de bouwplaats van project Nieuw Altere in Halsteren, om te zien hoe de uitvoering gaat.

Onze werkvoorbereider Maurits is Frederieke’s stagebegeleider. “Tijdens mijn stageperiode van een half jaar leer ik wat een werkvoorbereider en uitvoerder precies doen. Ik voer verschillende werkzaamheden uit die zij ook doen of ik voer bijvoorbeeld een extra controle uit. Vanuit mijn stageopdracht moet ik zelf specifiek aangeven wat ik wil leren. Verder onderzoek ik waarom er op project Nieuw Altere niet met BIM gewerkt wordt”.

In augustus is ze getart met haar stage en tot nu toe bevalt het goed. “Binnen de Kok Bouwgroep heerst een open sfeer en is het gezellig met de collega’s onderling. Hierdoor voel ik me vanaf het begin erg welkom. Ik voel me ook erg gewaardeerd.” Frederieke leert veel en krijgt van alle fases van een bouwproject iets mee. Zo heeft ze zowel de opstartfase van Nieuw Altere deelplan 2 meemaak, als de afrondende fase van deelplan 1.

 

Hoe ziet jouw toekomst in de bouw eruit?

Welke richting ze op wil in de bouw staat nog niet vast. Tijdens haar stage hoopt ze een goed beeld te krijgen van de verschillende functies, zodat ze kan ontdekken wat ze in de toekomst zelf graag wil doen. “Op dit moment ligt mijn interesse vooral bij de werkvoorbereiding en uitvoering, maar ik verwacht dat er nog veel meer te ontdekken valt!” Als ze haar stage heeft afgerond gaat ze zich verder specialiseren.

Frederieke, we wensen je veel succes en plezier met de tweede helft van je stageperiode!

 

Stagelopen bij De Kok Bouwgroep?

Op zoek naar een leuke en leerzame stage? Neem contact op met Anushka, zij vertelt je graag over de mogelijkheden. Bel of stuur een e-mail.

 

Bekijk ook:

– In gesprek met… stagiair Bjorn

In gesprek met…werkvoorbereider Jeffrey

– In gesprek met… calculator Jurgen

 

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht