8 oktober 2021

In gesprek met…

Als bedrijf investeren we in het opleiden van leerlingen en stagiaires. Jaarlijks bieden we een aantal stageplaatsen aan, zodat studenten kennis kunnen maken met de praktijk én niet onbelangrijk met De Kok Bouwgroep.

 

Stagiair werkvoorbereiding

Vandaag stellen we Bjorn Bolier aan je voor, stagiair werkvoorbereiding op de afdeling Service en Onderhoud in Bergen op Zoom. Bjorn is 22 jaar en woont in Sint-Annaland. Hij zit in het vierde jaar van zijn opleiding Middenkaderfunctionaris Bouwkunde aan het Markiezaat College.

 

Waarom heb je gekozen voor een bouwopleiding?

“Ik heb altijd geweten dat ik graag een kantoorfunctie wil, maar wat precies en bij welk bedrijf of in welke branche wist ik niet. Toen ik een vervolgopleiding moest kiezen heb ik verschillende open dagen bezocht en een opleiding richting de bouw sprong er echt uit voor mij. Ook heb ik nog een meeloop dag gehad, hierdoor heb ik een goed beeld gekregen van wat er allemaal bij de opleiding komt kijken. Wat ik vooral leuk vind, is dat het heel breed is. Je leert van alle aspecten van de bouw iets en over het hele bouwproces.”

 

Stage bij De Kok Bouwgroep

Het is niet de eerste keer dat Bjorn bij ons stage loopt. In zijn eerste leerjaar heeft hij als assistent uitvoerder stagegelopen op een project in Sint-Willebrord bij onze uitvoerder Hans. Hij dacht hij meteen aan De Kok Bouwgroep toen hij op zoek moest naar stagebedrijf voor zijn nieuwe stageperiode. “Bij mijn eerste stage werd ik heel open ontvangen en toen ik voor deze periode weer een stageplaats moest zoeken heb ik contact gezocht met Anushka om te vragen of er nog een plaats vrij was. Ik vind het een mooi bedrijf, waar het goed geregeld is en ik veel kan leren”.

Tijdens deze periode begeleidt Arno hem. Het is de bedoeling dat hij voor school verschillende werkvoorbereidingsopdrachten maakt. Dit doet hij voor een van onze renovatieprojecten. Twee vliegen in een klap dus, hij kan werken aan zijn schoolopdrachten en tegelijktijdig werkzaamheden voor het project uitvoeren. “Ik verwacht dat het een leerzame periode wordt net zoals in mijn eerste leerjaar, waar ik veel aan ga hebben voor mijn examen en mijn verdere loopbaan”.

De stageperiode duurt in totaal 20 weken, dit is nu zijn tweede week. Hij heeft het erg naar zijn zin en voelt zich erg op zijn plek bij ons. “De sfeer is informeel en gezellig. Als je je werkzaamheden goed verricht krijg je veel vrijheid. Ik zou anderen ook zeker aanraden stage te gaan lopen bij De Kok Bouwgroep. Het is er goed geregeld, je krijgt er goede begeleiding en je kunt er ontzettend veel leren.”

We wensen onze stagiair Bjorn de komende periode succes en vooral veel plezier!

 

Stagelopen bij De Kok Bouwgroep?

Wil je stagelopen, maar weet je niet zeker of er stageplaatsen beschikbaar zijn? Neem contact op met Anushka, zij vertelt je graag over de mogelijkheden. Bel of stuur een e-mail.

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht