3 december 2018

Innovatief renoveren, een nieuwe badkamer in twee dagen

Tien jaar geleden realiseerden we nieuwe badkamers met een doorlooptijd van meer dan tien werkdagen. Twee weken lang konden bewoners geen gebruik maken van hun eigen badkamer en werd veel geld uitgegeven aan tijdelijke oplossingen. Anno 2018 verwacht de klant een snelle oplossing met zo min mogelijk overlast, twee weken is ondenkbaar geworden. De afgelopen jaren heeft De Kok Bouwgroep zich samen met verschillende partners bezig gehouden met het bedenken van nieuwe, slimmere en efficiëntere oplossingen waarbij de bewoners zo min mogelijk hinder ondervinden van onze werkzaamheden.

In 2012 lukte het ons om een traditionele badkamer binnen vijf werkdagen (één week) te renoveren door onze werkzaamheden beter te organiseren, in overleg met partners te plannen en leveringen just-in-time te laten bezorgen. Een hele vooruitgang, maar nog niet goed genoeg en onze zoektocht ging verder. Ons traditionele denken was geënt op het ter plekke inmeten en op maat maken. Een prefab oplossing waarbij vooraf alles op maat wordt gemaakt, zorgt voor tijdwinst bij de werkzaamheden in de woning. Na het inmeten van de badkamer worden standaard panelen gemaakt naar gelang de keuze van de bewoner. Met deze prefab oplossing realiseerden we in 2014 de renovatie binnen drie werkdagen.

De afgelopen jaren hebben we ook niet stil gezeten. Nadat we in 2016 meededen aan de Badkamer-in-één-dag challenge van Mitros maakten we het samen met onze partners mogelijk om een badkamer binnen 12 uur compleet te vernieuwen. Dit is feitelijk gezien inderdaad één dag. Jammer genoeg is niet iedere badkamer hetzelfde en zijn er vaak omstandigheden waardoor we wat meer tijd nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de standleidingen of onvoorziene zaken die tijdens de uitvoering naar voren komen. Bij De Kok Bouwgroep maken we waar wat we beloven, onze prefab badkameroplossing realiseren we daarom op dit moment binnen twee werkdagen. Maar wie weet waar we volgend jaar staan!

Onze tweedaagse badkamer: Het proces

Na het eerste contactmoment wordt de badkamer 3D ingemeten en hebben bewoners de mogelijkheid om hun keuzes te maken. Na het doornemen van eventuele bijzonderheden wordt de daadwerkelijke renovatie ingepland. Bijkomend voordeel van onze prefab oplossing is dat deze prima vraaggestuurd kan worden uitgevoerd.

Op de eerste dag van de renovatie wordt er kennisgemaakt met de montagemedewerkers, wordt de werkwijze nogmaals uitgelegd en worden de looppaden netjes afgedekt. Na demontage van de installatieonderdelen worden de nieuwe ‘plug and play’ installatieonderdelen aangebracht. De paneelconstructie wordt in elkaar gezet waarbij er voor korte tijd geboord dient te worden. Vervolgens worden de panelen en prefab modules inclusief sanitair in korte tijd gemonteerd. De nieuwe badkamers krijgen een aangepast plafond zodat de panelen die een standaard hoogte hebben mooi afgewerkt kunnen worden. Bovendien creëren we op die manier ruimte om de installatie onderdelen in elkaar te steken, deze zijn op de lange termijn ook betrekkelijk eenvoudig te bereiken. Tot slot rest ons het uitvlakken van de vloer en het aanbrengen van de nieuwe vinyl vloer die uitstekend is voor deze toepassing en waterdicht wordt afgewerkt. Na het afkitten van de laatste zaken, is de nieuwe badkamer gereed.

Meer weten? Stuur ons een mail via info@dekokbouwgroep.nl.

 

 

 

 

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht