1 maart 2019

Innovatief renoveren met Woonkwartier

De Kok Bouwgroep is een verbetergerichte organisatie en al een aantal jaar werken we aan het optimaliseren van onze renovatieprocessen. Samen met onze partners en leveranciers bedachten we snellere en betere methodes waardoor bewoners minder overlast zouden ervaren en de prijzen omlaag gingen. Prefab panelen werden getest en we beoordeelden verschillende vloerafwerkingen. Een aantal jaar na de renovaties gingen we terug om de kwaliteit te beoordelen. We gingen van een nieuwe badkamer in twee weken naar een concept voor twee dagen.

Eind vorig jaar presenteerden we dit vernieuwde renovatieconcept; Een badkamer in twee dagen. Met de Fibo Trespo, prefab modules, een vinyl vloer en spanplafond of Agnes one step plafondplaten was het mogelijk om de renovatie op eenzelfde prijsniveau als een traditionele badkamerrenovatie te realiseren. Met ons concept willen we de overlast voor de bewoner terugdringen én anticiperen we op de arbeidsmarkt waarbij vaklieden steeds schaarser worden en de vraag even groot blijft. Nog geen twee maanden later kregen we de kans van Woonkwartier om ons concept in de praktijk te testen, in een bewoonde woning.

Uit recent onderzoek van de corporatie onder vijftig van haar klanten, bleek dat bewoners overlast door stof, kou en geluid ondergeschikt vinden aan het niet kunnen gebruiken van hun badkamer en toilet. Natuurlijk troffen we tijdelijke (nood)voorzieningen, maar ’s morgens naar buiten met een handdoek onder je arm om te gaan douchen is niet echt optimaal.  Ons concept, waarbij we de uitvoeringstijd terugdringen sloot daarom goed aan bij de wens van Woonkwartier en haar bewoners.

De innovatieve corporatie uit Zevenbergen koos ervoor om een pilotwoning in Heijningen als voorbeeld uit te voeren. Omdat veel bewoners hadden aangegeven de drie slaapkamers te veel te vinden en de bestaande badkamer wat aan de kleine kant, besloot Woonkwartier de bewoners tegemoet te komen en de nieuwe badkamer in een van de slaapkamers te realiseren. Een extra uitdaging!

We zijn trots op het resultaat. Een nieuwe badkamer in wat voorheen een slaapkamer was (met houten vloer), compleet met tweede toilet en mechanische ventilatie. Tevens is gelijktijdig het toilet op de begane grond gerenoveerd. Gezien het omleggen van de installaties naar de slaapkamer hebben we voor dit traject drie werkdagen nodig gehad. Maar onze vaklieden blijven meedenken om binnenkort die twee dagen te halen.

Het belangrijkste resultaat: ‘Een zeer tevreden klant!’ Aldus Wim Nieuwkerk, projectleider bij Woonkwartier.

 

Benieuwd naar het resultaat? Klik dan hier!

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht