28 juni 2022

Jaarlijks onderhoud bij De HoningRaad

Jaarlijks onderhoud bij De HoningRaad

Jaarlijks verrichten we diverse onderhoudswerkzaamheden bij De HoningRaad in Breda. Dit is een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten. Naar aanleiding van een offerte aanvraag van een paar jaar geleden hebben we ons gecommitteerd om het inloophuis De HoningRaad te helpen met het in goede staat houden van het pand. Dat doen we door op tijd een opname te doen en naar aanleiding daarvan medewerkers van De Kok Bouwgroep en indien het past ook onze bouwpartners erbij te betrekken. We beschouwen het als één van onze MVO-projecten die we realiseren in onze omgeving samen met onze bouwpartners.

Wat doet De HoningRaad?
Stichting De HoningRaad biedt ondersteuning aan mensen met kanker en hun naasten. Dit doen ze door allerlei activiteiten aan te bieden die het contact tussen lotgenoten bevorderen. De wederzijdse herkenning draagt bij aan het verminderen van angst en heeft daarnaast een positief effect op het gevoel van eigenwaarde.

De activiteiten die De HoningRaad organiseert worden mogelijk gemaakt door een grote groep vrijwilligers. Het aanbod is heel divers. Van schilderen en boetseren tot Nordic Walking, Mindfulness en massages. Er worden hier géén medische behandelingen aangeboden. Wel is er sprake van een nauwe samenwerking met hulpverleners zoals huisartsen, specialisten, verpleegkundigen, andersoortige begeleiders en patiëntenverenigingen in de regio.

Werkzaamheden
Onlangs hebben we weer wat onderhoudswerk verricht bij De HoningRaad. Zo hebben we een kapotte ruit in de voorgevel vervangen en de glaslatten waar nodig hersteld. Verder hebben we onder andere een deurdranger aangebracht op de voordeur, een onderdorpel aangebracht op de deur in de zijgevel om ervoor te zorgen dat het regenwater goed afgevoerd wordt en diverse schilderwerkzaamheden verricht. Het tegen minimale kosten uitvoeren van het werk is mede mogelijk gemaakt door ook een aantal van onze vaste partners: GS-Rijen Glas & Schilderwerken, Leys Breda en Sigma Service Center Breda in te schakelen!

De nieuwe geïsoleerde ruit en glaslatten zijn geschonken door GS-Rijen Glas & Schilderwerken, de deurdranger voor de voordeur is geschonken door Leys Breda en 8 liter lakverf door Sigma Service Center Breda.  Wij hebben een deel van de manuren geschonken.

Bekijk ook onze andere MVO-projecten.

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht