12 april 2019

Kijk Binnen Bij Bedrijven – 5 april 2019

In de week van 5 april konden verschillende doelgroepen een kijkje nemen bij diverse bedrijven in Brabant. Deze week werd georganiseerd door het Werkcentrum Brabantse Wal en Samen in de Regio met als doel meer mensen op de Brabantse Wal aan het werk te krijgen. Als maatschappelijke organisatie vinden wij het belangrijk om een steentje bij te dragen. Zeker als het om werkgelegenheid gaat. Daarom deed ook De Kok Bouwgroep mee aan Kijk Binnen Bij Bedrijven en stelde haar bouwplaats open op vrijdag 5 april.

Op de dag Kijk Binnen Bij Bedrijven konden ondernemers en organisaties zelf aangeven voor welke doelgroep het bedrijf was opengesteld. Zo zijn we er zeker van dat de juiste mensen op de juiste plek komen. De voornaamste doelgroep voor ons bedrijf zijn leerlingen en studenten. Deze doelgroep moet in hun jonge leven al vaak lastige keuzes maken. Graag willen wij enthousiaste mensen die bewust kiezen voor techniek en dan specifiek de bouw. Om dit weloverwogen te kunnen doen is het goed om ook eens in de ‘keuken’ te kijken bij bedrijven wat voor deze jonge doelgroep vaak heel lastig is. Daarom stelden we graag onze bouwplaats open om hen een goed beeld te geven van wat er allemaal speelt.

Leerlingen van drie verschillende scholen werden op 5 april uitgenodigd om een kijkje te nemen bij het project De Schelp. De leerlingen kregen bij aanvang een geel vestje aan en een helm op voor de veiligheid. Vervolgens werd er een rondleiding door De Schelp gegeven en kregen de leerlingen een kans om het project in uitvoering te zien. Ze kregen eveneens de gelegenheid om te spreken met mensen uit het vak, zoals een timmerman, projectleider, werkvoorbereider, uitvoerder of zelfs een practicant. Na afloop van de rondleiding door De Schelp kregen de leerlingen een vrijkaartje om te mogen zwemmen in De Schelp na de heropening. We hopen dat de leerlingen na afloop van deze dag een beter beeld hebben gekregen van onze organisatie en van de bouw.

Bent u zelf geïnteresseerd in het project De Schelp? Dan bent u van harte welkom op de dag van de Bouw op zaterdag 15 juni.

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht