19 december 2019

MVO dag Oosterhout

MVO middag De Kok Bouwgroep Oosterhout

Woensdagmiddag, 18 december 2019 stapte (bijna) al het kantoorpersoneel van de vestiging Oosterhout in auto. Op weg naar de Heemtuin in Rucphen.

De Heemtuin

Begin jaren tachtig is door de Gemeente Rucphen een stuk grond van circa 2 ha. beschikbaar gesteld als een sociale werkplaats. Hier konden mensen in alle rust én in een beschermde omgeving hun werk uitvoeren. Er wordt besloten van het terrein een heemtuin te maken, een tuin met in het wild voorkomende planten. Vandaag de dag is het een gebied van circa 2 ha. groot met 1 km aan wandelpaden door het gebied heen. Mans de Jong, al werkzaam sinds begin jaren tachtig voor het beheer en onderhoud van de tuin, is nu nog steeds te vinden in de Heemtuin.

De afgelopen jaren is De Kok Bouwgroep in aanraking gekomen met de Natuurwet. In dit kader en het feit dat we volop renovatieprojecten hebben in de Gemeente Rucphen besloten wij om eens een middag de handen uit de mouwen te steken in de Heemtuin. Onder deskundige begeleiding van Mans de Jong werden er nestkasten gemaakt.

Diverse uitvoerders waren gelukkig op tijd aanwezig en konden zodoende al de nodige voorbereidingen treffen. Er werden twee groepen gemaakt, de mannen vs. de vrouwen. De mannen kregen de taak om zo veel mogelijk luxe vogelvilla’s in elkaar te zetten en gingen dan ook in rap tempo aan de slag met allerlei specialistisch gereedschap. De vrouwen daarentegen mochten circa 25 nestkasten voor mussen in elkaar zetten en hadden niet meer dan een klauwhamer en de nodige spijkers ter beschikking. Ook onze directie deed mee. De taken werden door beide groepen ruim op tijd voltooid. Als afsluiting van de dag kregen we onder leiding van een gepassioneerde Mans de Jong een korte rondleiding door de mooie heemtuin. Tot slot konden wij zelf allemaal een luxe vogelvilla mee naar huis nemen en werden de muskasten en overgebleven vogelvilla’s gedoneerd aan ‘de vrienden’ van de heemtuin.

Al met al een zéér geslaagde middag !

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht