8 februari 2021

In uitvoering

Nieuwbouwproject Ravesteynplein Vlissingen

We gaan de lucht in!

Ondanks het slechte weer is de lijmer vorige week gestart met de kalkzandsteenwanden van blok 1. Kalkzandsteen wordt veel gebruikt in de bouw en dat is niet voor niets. Het heeft namelijk veel voordelen.

 

Voordelen

– Bouwsnelheid. De blokken hebben een groot formaat, dus je hebt zo een behoorlijke wand gelijmd.

– Gunstige prijs.

– Brandwerend. Kalkzandsteen is een onbrandbaar materiaal.

– Goed geluid isolerend.

– Warmte accumulerend vermogen. Kalkzandsteen neemt warmte of koude goed op en laat het op een later moment weer gecontroleerd los. Dit zorgt voor een stabiel binnenklimaat. In de zomer blijft het langer koel en in de winter langer warm. Dat is dan weer gunstig voor het energieverbruik.

– Sterk materiaal. Kalkzandsteen heeft een groot dragend vermogen, hierdoor is het toepasbaar voor dragende constructies zoals de fundering.

– Eenvoudig aanpasbaar. Het is een sterk, maar vrij zacht materiaal. Het is daarom gemakkelijk om bijvoorbeeld in de blokken te boren of frezen.

– Eenvoudig af te werken. De blokken zijn glad en wit, hierdoor is een dun laagje pleister voldoende voor de afwerking. Tegelwerk kan rechtstreeks aangebracht worden.

– Lange levensduur. Kalkzandsteen wordt gemaakt van de natuurlijke materialen kalk, water en zand en gaat meer dan 100 jaar mee.

– Minder afval. De blokken worden op maat aangeleverd. Hierdoor ontstaat er op de bouwplaats geen extra afval door het op maat zagen/knippen.

 

Op de hoogte blijven van onze nieuwe projecten?
Houd onze actueel pagina goed in de gaten.

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht