6 maart 2020

In uitvoering

Nieuwe fabriek Lamb Weston/Meijer

In opdracht van Lamb Weston/Meijer zijn wij in januari gestart met een nieuw project. Het gaat om de nieuwbouw van een fabriekshal met een gebouwoppervlak van ongeveer 8.000 M2. De bouw zal in verschillende fases uitgevoerd worden. De oplevering is naar verwachting begin oktober 2020. Lamb Weston/Meijer zal de productielocatie ook gefaseerd gaan inrichten met de nodige equipment waarna de fabriek eind 2020 in gebruik genomen zal worden.

Food safe locatie
Wat dit project bijzonder maakt, is dat we aan het werk zijn op een zogenoemde food safe locatie. Lamb Weston/Meijer produceert aardappelproducten en grondstoffen (op basis van aardappelen) voor de voedingsmiddelen industrie.

Zij heeft de ambitie om het meest duurzame bedrijf in de sector te zijn. Een van de focuspunten die hieraan moet bijdragen is ‘Aardappel en Afval’. Lamb Weston/Meijer wil de aardappel in zijn geheel goed benutten en bijproducten daarom zoveel mogelijk hergebruiken. In de nieuwe fabriekshal willen zij een nieuwe productielijn opzetten voor het verwerken van bijproducten tot voedingsingrediënten voor bijvoorbeeld aardappelpuree, chips, snacks soepen en sauzen.

Samenwerking
Dit dynamische project vraagt om een goede samenwerking tussen ons team, de opdrachtgever en andere betrokken partijen zodat alle inrichting ook op de juiste plek komt te staan. Omdat het gaat om een nieuwe productielijn, is Lamb Weston/Meijer nog druk aan het onderzoeken hoe de productielocatie het beste ingericht kan worden.

Meer weten over hoe Lamb Weston/Meijer actief is op het gebied van duurzaamheid? Bekijk de website.

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht