18 mei 2018

Ons derde EBM project voor Fides Wonen

Hier worden we blij van! Tevreden bewoners, een tevreden opdrachtgever en inmiddels al het derde project dan we voor Fides Wonen mogen uitvoeren.

Woningcorporaties in het hele land zijn actief bezig om de verschillende ondertekende convenanten zoals het ‘Convenant Energiebesparing Corporatiesector’ te realiseren. Dit is best bijzonder. Want als al deze afspraken worden nagekomen besparen we tussen 2008 en 2021 maar liefst 33% energie. Dat komt omdat de 2,4 miljoen corporatiewoningen in 2021 gemiddeld dam een Energielabel B hebben. Om deze doelstelling te bereiken is ook Fides Wonen hard aan de slag gegaan met verschillende EBM (Energie Besparende Maatregelen) trajecten.

In Ooltgensplaat zijn de 30 woningen van ons project inmiddels bijna gereed. Na Pinksteren starten we in Achthuizen met de energetische verbeteringen, dit betreft 22 woningen. Om zelfs tot minimaal label A te komen wordt er heel wat aangepast. Zo worden de spouw (Geluk Groep) en vloer geïsoleerd door Thermecon, krijgen de woningen nieuwe beglazing of zelfs hele nieuwe kunststof kozijnen, wordt er geschilderd door Geluk en komen er zonnepanelen van Bluehome. Zij melden bewoners direct aan bij Energieleveren.nl en installeren de app (en regelt in) waarmee de bewoners zelf inzicht hebben in de opwekking van hun panelen. Om te zorgen dat we een frisse en gezonde woning opleveren verzorgd Kievit Warmte de installaties. Zij plaatsen onder andere een MV box die altijd zorgt voor luchtcirculatie en ventilatie!

Werken met vaste lokale partners vinden we bij DKB erg belangrijk. Ten eerste omdat we zo de kennis en kunde binnen de regio houden. Daarbij kennen we elkaars werkwijze en zijn zeker van de kwaliteit. Zo kunnen we ook nu voor Fides Wonen waarmaken wat we beloven!

 

 

 

 

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht