23 mei 2019

MVO middag op het Narcissenveld

De Kok Bouwgroep is een van de drie onderhoudsregisseurs voor Stadlander in Bergen op Zoom. Iedere dag zijn we in onder andere Tuinwijk en Gageldonk met ons bouwservice team actief om bewoners de voorzien in het dagelijks reparatie en mutatie onderhoud. De Kok Bouwgroep is een maatschappelijk betrokken partner. Bewonersinitiatieven om de buurt aantrekkelijker en leefbaarder te maken, daar zijn we dan ook zeker voor in.

Het idee om het Narcissenveld op te knappen kwam voort uit het initiatief van de twee buurvrouwen Anuschka en Marion. Samen met Stadlander, WijZijn, de gemeente en kunstenaar Iwaz zijn de bewoners in een werkgroep aan de slag gegaan om ideeën te bedenken voor hun veldje. Eerder al werd er op het veld een nieuwe schommel geplaatst voor de jeugd en uiteindelijk zal het plein ook worden versierd met een muurschildering. Aan ons de taak om voor vergroening en zitgelegenheid te zorgen.

Afgelopen woensdag zijn we aan de slag gegaan. Bouwvbedrijf Meeusen, een van onze partners, arriveerde om één uur met de eerste plantenbakken / zitbankjes. Zo hadden bewoners direct een goed voorbeeld van het resultaat én konden ze gelijk aan de slag met het vastnieten van het worteldoek en het planten van de verschillende bloemen en planten.

Het was een drukte van jewelste op het plein. Terwijl de buurvrouwen aan het planten en klussen waren met een team timmermannen, leefden alle kinderen zich uit op de grote berg zand die was gestort. Tussen het spelen door schepten ze kruiwagens vol en vulden ze de plantenbakken. Voor het realiseren van de plantenbakken en bankjes is duurzaam hout gebruikt. Daardoor is het niet nodig om de planken te behandelen en kunnen de bewoners er lang van genieten.

In totaal werden er vijf plantenbakken met zitting geplaatst. Het plein is zowel voor zowel jong als oud een stuk aantrekkelijker geworden. Begin juni zal het nieuwe plein feestelijk worden geopend.

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht