26 november 2021

In uitvoering

Populierenbuurt opgevrolijkt met kleurrijke graffitikunst

Team Populierbuurt bestaand uit Stadlander, De Kok Bouwgroep en P. Jansen Installatietechniek werken samen hard aan het verbeteren van de buurt. Volgend jaar gaan de werkzaamheden in de Populierenbuurt van start. Er worden 40 woningen gerenoveerd en er worden 48 woningen gesloopt. Hiervoor in de plaats komen nieuwbouw woningen die deels bestemd zijn voor de sociale verhuur en deel voor de verkoop.

De woningen aan de populierlaan worden gesloopt en staan momenteel leeg. Voor de veiligheid zijn de ramen en deuren dichtgetimmerd met houten panelen. Hierdoor zag het er een beetje uit als een ‘spookstraat’. Dat is natuurlijk niet de uitstraling die je in een woonwijk wilt hebben. Daar hebben wij, de leden van Team Populierbuurt, iets op bedacht.

 

Aan de slag met spuitbussen

Sinds gistermiddag zijn de houten panelen voorzien van kleurrijke graffitikunst. De leerlingen van de nabij gelegen Auris Montaal school zijn onder begeleiding van kunstenaar Iwaz aan de slag gegaan met een hoop spuitbussen. Ook de leden van Team Populierbuurt hebben meegeholpen.

Ondanks het druilerige weer was het een fantastische middag. De kinderen zijn samen lekker creatief bezig geweest. De een met een grote glimlach op het gezicht, de ander met een blik van opperste concentratie. Samen hebben we er een vrolijke bouwplaats van gemaakt. En geef toe… hoe leuk is het om iets te doen wat normaal gesproken zomaar niet mag?

Zodra het project start plaatsen we regelmatig een update over de voortgang op onze actueelpagina. Houd deze dus goed in de gaten!

Bekijk ook:

– Kinderen Auris Montaal geven Populierlaan kleur

– Kinderen toveren Populierenbuurt met graffiti om tot ‘gezellige bouwplaats’

– Auris Montaal helpt buurt opfleuren

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht