2 juli 2021

In uitvoering

Realisatie Medisch Centrum Westerhage

Op het voormalig ATEA-terrein aan de Muizenberglaan in Breda realiseren we een nieuw gezondheidscentrum. Dit centrum krijgt een voorname plaats de wijk, samen met het naastgelegen winkelcentrum. In het bestaande gebouw zorgen we voor een nieuwe indeling met ruimten voor zorgverleners. Daarnaast realiseren we een gedeelte nieuwbouw dat we met een verbindingsgang koppelen aan het bestaande gebouw. De drielaagse nieuwbouw zal worden ingevuld met verschillende zorgverleners uit de 1e en 2e lijn. Belangrijke participant in het gebouw wordt de huisartsenpraktijk op de 2e verdieping. De huisartsen gaan samenwerken met de andere zorgverleners in de het gezondheidscentrum zoals o.a. fysiotherapeuten, Star-shl met hun diagnostisch centrum, verloskundigen, diëtisten, psychologen, een wondzorgcentrum, osteopaten en een consultatiebureau.

 

Onze partners

De realisatie van Medisch Centrum Westerhage is een ontwikkeling voor een investeerder. Ernst architect, Rienks Architects, Van Boxsel Engineering (constructeur) en Rienks Engineering (installatieadviseur) zijn betrokken bij de verdere uitwerking van de plannen. Gezamenlijk hebben we het bestek en ontwerp vormgegeven. In dit hele traject hebben wij een coördinerende rol.

 

Het ontwerp

Het gebouw krijgt een entree aan de voor- en achterzijde. De verschijningsvorm van het gebouw wijkt sterk af van het bestaande gebouw, maar wordt tot een geheel gemaakt door materialisering van de gevels. Ook richten we het gehele terrein opnieuw in.

Pand wordt gekoeld en verwarmd d.m.v. VRF 3-pijpssysteem, ventilatie geschiedt d.m.v. WTW-units voor dakopstellingen. Momenteel zijn er al diverse huurders aangehaakt, waarvan de huurderswensen verder worden uitgewerkt door ons.

  

Planning in hoofdlijnen

Voor de bouwvak zullen we de bouwplaats inrichten. Na bouwvak starten we met interieursloopwerk van bestaande pand en het grondwerk voor de nieuwbouw. De ruwbouw en dak- en gevelafwerking zal medio maart 2022 gereed zijn. Aansluitend volgen de afbouwwerkzaamheden in de nieuwbouw en de inrichting van het buitenterrein. De afbouw van bestaand pand loopt gelijktijdig met ruwbouw nieuwbouw. Naar verwachting leveren we het Medisch Centrum in augustus 2022 op.

 

Bekijk onze andere projecten voor zorginstellingen:

Nieuwbouw eerstelijns gezondheidscentrum ‘Het Walchers Zorgknooppunt’ in Middelburg (2020-2021)

Nieuwbouw gezondheidscentrum De Wiek in Etten-Leur (2020)

Nieuwbouw 5 groeps zorgwoningen en kinderdagcentrum ASVZ Lage Weide in Rottercam (2019-2021)

Diverse projecten Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg (doorlopend)

Renovatie verpleeghuis De Nieuwe Plantage in Rotterdam (2018-2019)

Renovatie zorgcentrum Havenlicht in Pernis (2017-2018)

 

Plannen voor de renovatie of nieuwbouw? Neem contact met ons op. Ook verrichten wij service en onderhoudswerkzaamheden.

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht