11 november 2022

Realisatie scootmobielruimtes

In opdracht van Laurentius realiseren we bij diverse wooncomplexen scootmobielruimtes. In verband met de brandveiligheid mogen deze namelijk niet in de gangen van de complexen geparkeerd worden. De uitvoering vindt plaats in twee fases, waarvan de eerste inmiddels is opgeleverd. In het eerste/tweede kwartaal van 2023 starten we met fase 2.

 

Plan passend bij de eisen en wensen

We hebben een Programma van Eisen ontvangen waarin precies beschreven staat waar de bergingen aan moeten voldoen. De wens was om de bergingen circulair, onderhoudsvrij en demontabel uit te voeren. Samen met Laurentius hebben we een opname uitgevoerd van alle complexen. Vervolgens hebben we een plan opgesteld dat volledig aansluit bij de eisen en wensen.

Bij 6 complexen bleek er geen mogelijkheid te zijn voor het plaatsen van een aparte interne berging. We hebben voorgesteld om op deze locaties een buitenstalling te plaatsen uitgevoerd in houtskeletbouw. De geveldelen zijn uitgevoerd met Cedral Lap Sidings. Dit is duurzame gevelbekleding van vezelcement en heeft de uitstraling van hout. De binnenzijde is afgewerkt met een brandwerende beplating om aan de eisen voor brandwerendheid te voldoen. Verder plaatsen we aan de binnenzijde een brandscherm naast de brandwerende roldeur, om zo ook de toegang brandwerend uit te voeren. Iedere scootmobiel krijgt een genummerde plek voorzien van een eigen stroompunt voor het opladen van de accu.

 

Ontzorgt van A tot Z

Een mooi project waarin we Laurentius volledig ontzorgd hebben. Van de planvorming, het verzorgen van het vergunningstraject tot de uitvoering. Naast een tevreden opdrachtgever ook tevreden bewoners. Zij kunnen hun scootmobiels veilige parkeren.

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht