28 januari 2020

In uitvoering

Revitalisatie flat Gageldonk

In opdracht van Stadlander gaan wij de flat Gageldonk aan de Populierlaan in Bergen op Zoom revitaliseren. Het project omvat het verduurzamen van 37 appartementen, waarbij ook het uiterlijk van het complex aangepakt wordt. Dit alles gebeurt in bewoonde staat. Het doel is duurzame en kwalitatief aantrekkelijke woningen te creëren, geschikt voor de komende 40 jaar.

Verduurzaming
De verduurzaming van het gebouw realiseren we met verschillende isolatie maatregelen zoals nieuwe isolerende beglazing, spouwmuur isolatie en vernieuwde dakbedekking. Verder worden de woningen compleet gasloos en plaatsen we zonnepanelen op het dak. Het uitgangspunt is het verlagen van het energieverbruik en daarmee ook de milieubelasting en woonlasten.

Nieuwe look en feel
De flat krijgt een geheel nieuwe look en feel. De belangrijkste ingreep aan het bestaande gebouw is de toevoeging van een nieuwe entreehal. Het ontwerp is uitnodigend, royaal en tijdloos. Deze entreehal komt vóór het bestaande trappenhuis en is geheel transparant. Ook de galerijen worden aangepakt. Er komen transparante balustraden en de lengte van de galerijen wordt visueel verkort door de plaatsing van portalen van staal en glas met afbeeldingen van bomen en planten die refereren aan de straatnamen in de omgeving. Verder krijgen de balkons aan de zuidzijde nieuwe balkonhekken. De gevels worden hersteld en krijgen een frisse lichte kleur. Op de kopgevels wordt een motief van zwarte diagonale lijnen aangebracht welke verwijzen naar de architectuur in de nabije omgeving.

Medio zomer 2020 starten we met het project.

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht