20 juli 2021

Samen blijven verbeteren!

Bij De Kok Bouwgroep stellen we onze klanten centraal, hechten we veel waarde aan kwaliteit, veiligheid en het continu verbeteren van onze processen en daarmee onze prestaties. We zijn daarom al sinds 1999 ISO 9001 en VCA** gecertificeerd. Jaarlijks controleer Kiwa of wij voldoen aan alle wet- en regelgeving met betrekking tot veiligheid en kwaliteitsborging.

In onze bouwketen hingen tot voor kort verschillende losse A4’s met een aantal verplichte zaken op vlak van veiligheid, gezondheid en milieu. Denk aan een calamiteitenlijst, de contactgegevens van de uitvoerder, voorman en BHV’er en routebeschrijvingen naar de huisarts, het ziekenhuis en de dichtstbijzijnde AED. Vorig jaar kregen we vanuit een aantal uitvoerders en voormannen de vraag of dit niet anders kan.

Samen met onze mensen van ‘buiten’ en onze KAM coördinator zijn we gaan onderzoeken wat de wensen en vereisten zijn. Voordat we ons idee zijn gaan uitwerken hebben we het voorgelegd aan de Kiwa inspecteurs. Zij waren erg enthousiast over het idee en benieuwd naar de uitwerking in de praktijk. Vervolgens hebben we onze ideeën handen en voeten gegeven met onze grafisch vormgever Martijn de Wit (Transvormatie). Het resultaat een opvallende en overzichtelijke VGM-poster, waarop onze vakmensen en die van onze bouwpartners in één oogopslag de belangrijkste zaken kunnen zien. Daarnaast hebben we gezorgd dat in iedere uitvoerderskeet een nieuwe VGM-map staat, waarin alle informatie uitgebreid terug te vinden is.

Onlangs hebben we onze halfjaarlijkse audit gehad en ook Kiwa was zeer te spreken over onze uitwerking. Betrokkenheid van onze mensen leidt tot verbetering, daar zijn we trots op!

 

 

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht