29 september 2022

SMO opent nieuwe Doorstroomvoorziening

Afgelopen dinsdag is de nieuwe Doorstroomvoorziening aan de Slingerweg in Breda officieel geopend door SMO.

In november 2020 tekenden we met gemeente Breda de bouwteam- en uitvoeringsovereenkomst voor de nieuwbouw. De wens was een duurzaam en flexibel gebouw te bouwen, wat voldoet aan de eisen en (gebruikers-)wensen. Passend bij de huidige functie als opvanglocatie, maar in de toekomst ook eenvoudig geschikt te maken is voor andere gebruiksfuncties.

We waren al in de ontwerpfase bij dit project betrokken. Samen met de overige bouwteampartners hebben we het Voorlopig Ontwerp verder geoptimaliseerd en uitgewerkt tot het Definitief Ontwerp. Hierdoor is maximale afstemming bereikt tussen de verschillende disciplines (bouwkundig, elektrotechnisch en werktuigbouwkundig) in het ontwerp én de uitvoering.

Huiselijk, veilig, beheersbaar, flexibel én duurzaam

Het resultaat is een sober en tijdloos gebouw, wat toch kwaliteit, elegantie en warmte uitstraalt. Van belang is dat cliënten van SMO Breda zich er thuis voelen en rust en geborgenheid ervaren. De grote raampartijen, het gebruik van natuurlijke materialen en lichte kleuren zorgen hiervoor. Veiligheid en beheersbaarheid waren ook belangrijke aspecten, daarom heeft het gebouw een open karakter met zo min mogelijk ‘dode hoeken’ en een vide waardoor de slaapvertrekken vanaf de begane grond goed zichtbaar zijn. Met het oog op de toekomst is gezorgd dat de ruimtes afzonderlijk van elkaar te gebruiken zijn, wat gedeeltelijke verhuur mogelijk maakt.

De nieuwe Doorstroomvoorziening voldoet aan de BENG-eisen. De gebouwschil is goed geïsoleerd, de installaties zijn energiezuinig en er wordt duurzame energie gebruikt. Het dak is voorzien van maar liefst 84 zonnepanelen.

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht