7 juni 2023

Training aanslaan en uitwijzen van lasten

Afgelopen week hebben onze collega’s een rigger training gevolgd bij @Heeren Roosendaal, onze vaste partner in hijswerkzaamheden op de bouw. Eén van de onderdelen uit ons cursusprogramma bedoeld om veilig werken en veiligheid op onze bouwplaats te bevorderen.

De training ging over het veilig verplaatsen van last met een hijskraan en is georganiseerd in samenwerking met @vtas. Een getrainde rigger is essentieel bij iedere hijsklus. Hij/zij is namelijk verantwoordelijk voor het naleven van alle veiligheidsmaatregelen, zodat een lading correct én veilig gehesen wordt. Daarnaast zorgt een hijsbegeleider voor een correcte belasting van de apparatuur wanneer lasten gehesen en verplaatst worden.

De ochtend stond in het teken van theorie, daarna zijn onze collega’s aan de slag gegaan met het oefenen in de praktijk. Welke hulpmiddelen zijn er en op welke manier zet je ze in? Hoe communiceer je met de machinist? Hoe inspecteer en onderhoud je de verschillende hulpmiddelen en hoe zorg je voor veiligheid voor, tijdens én na het hijsen. Alle deelnemers zijn met een certificaat naar huis gegaan!

Riggers opleiden? Neem contact op met @Heeren Roosendaal!

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht