8 december 2021

Uitbreiding ibs El Feth

In opdracht van Stichting Islamitisch Primair Onderwijs gaat ibs El Feth in de populierenbuurt in Bergen op Zoom uitbreiden. Grassodenridder Architecten heeft het ontwerp gemaakt voor de uitbreiding. Dit ontwerp borduurt verder op het ontwerp dat zij voor een eerdere uitbreiding (2016) gemaakt hebben.

Wat gaan we precies doen?
Het huidige schoolgebouw gaan we uitbreiden met 1.126m2. Na uitbreiding heeft het gebouw een nieuwe entree, een kinderopvang met slaap- en verschoonruimte, een peuterspeelzaal, 7 extra klaslokalen, gebedsruimte, docentenruimte, werkruimte/pantry, sanitaire blokken, bergingen en technische ruimtes. De Kok Bouwgroep is verantwoordelijk voor de ruwbouwwerkzaamheden met een klein deel afbouw. De overige werkzaamheden worden uitgevoerd door nevenaannemers. Verder Kijken, een bedrijf gespecialiseerd in (ge)bouwadvies, -beheer en -begeleiding, verzorgt de coördinatie tussen de verschillende uitvoerende partijen.

Duurzaamheid
Het gebouw wordt als geheel energieneutraal gebouwd. Er wordt een aardwarmtesysteem toegepast, de uitbreiding zal hiermee verwarmd en gekoeld worden. Verder zijn alle klaslokalen voorzien van een CO2 gestuurd ventilatiesysteem volgens de Frisse Scholen klasse B norm en er wordt LED verlichting toegepast.

Start en oplevering
Afgelopen zomer is het oude noodgebouw gesloopt en het huur noodgebouw verplaatst, de installateur is inmiddels gestart met de boringen ten behoeve van het aardwarmtesysteem. Naar verwachting kan de school de uitbreiding in oktober 2022 in gebruik nemen.

Benieuwd naar onze projecten voor onderwijsinstellingen? We hebben diverse mooie nieuwbouw- en renovatieprojecten gerealiseerd, bekijk onze projectenpagina.

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht