30 januari 2023

Verbouwing Grand Hotel en Résidence De Draak

Grand Hotel en Résidence De Draak aan de Grote Markt in Bergen op Zoom gaat vernieuwen. Delen van het hotel en het restaurant worden flink verbouwd. De receptie wordt verplaatst, er komt een nieuwe open keuken, het restaurantgedeelte wordt uitgebreid en er komt een cocktail- en wijnbar. We realiseren de bouwkundige werkzaamheden van Grand Hotel en Résidence De Draak in de periode van januari tot en met augustus 2023.

Planning

We starten met het verplaatsen van de receptie. In de Joriszaal, wat nu de lobby is,  komen twee nieuwe balies voor het in- en uitchecken. Dit zal in januari februari uitgevoerd worden. In de periode van maart tot en met juli voeren we de grootste aanpassing uit. De Meizaal, die zich achter de huidige receptie bevindt, wordt verbouwd tot open keuken met ook een functionaliteit voor ontbijtbuffet. De keuken is volledig gasloos en beschikt over de meest moderne apparatuur. Door een glazen pui is de keuken zichtbaar voor de gasten. Verder verbouwen we de Albrecht Dürezaal. We realiseren hier ‘chefs tables’ waar vanaf gasten direct de keuken in kunnen kijken. Dan volgt in de periode van juni tot en met augustus de realisatie van de cocktail- en wijnbar. Deze komt in het voormalige restaurant. Lees meer op de website van Hotel De Draak.

Bouwpartners

Weyts Architecten
Gepa (E-installateur)
P. Jansen installatietechniek (W-installateur)
Bossuyt (Keuken)
Kroeze interieur

 

Diverse projecten

In de loop der jaren hebben we diverse projecten uitgevoerd voor Hotel De Draak. In 1995 hebben we ons eerste project gerealiseerd. De verbouwing en uitbreiding van het monumentale pand tot hotel met 12 luxe 4-sterren hotelkamers en 4 bruidssuites. In 2005 hebben wij de gevels van het hotel gerestaureerd. Nadat het hotel eind 2005 brandschade opliep, hebben we de schade hersteld. Verder hebben we de derde verdieping verbouwd. Op de plaats van de hotelkamers hebben we een wellness gerealiseerd met saunaruimte, rustruimte, stortdoucheruimte en stoomcabine.

Bekijk de foto’s onze projectenpagina.

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht