24 februari 2021

Voorstellen leerling bouwplaats

De volgende leerling die we voorstellen is Bas uit Etten-Leur. Hij is 22 jaar en zit momenteel in het eerste jaar van de opleiding Timmerman niveau 2 op BouwSchool Breda. We hebben hem wat vragen gesteld over zijn achtergrond, opleiding en zijn toekomstplannen. Benieuwd naar zijn verhaal? Je leest het hieronder.

 

Hoe kwam je terecht in de bouw?

Eigenlijk is Bas slager, maar nog voordat hij zijn diploma heeft kunnen ophalen is hij overgestapt naar de bouw. Een tijd geleden heeft hij met zijn vriendin een klushuis gekocht. Dat heeft hij samen met zijn vader helemaal vanaf 0 terug opgebouwd. Het klussen verliep soepel en wat hij leerde bleef goed hangen.  Dat beviel hem zo goed dat hij zelfs speelde met de gedachte om een klusbedrijf te beginnen. Daarvoor heb je natuurlijk wel wat meer kennis en ervaring nodig.

 

Wat spreekt je het meest aan in de bouw?

Werken in de bouw geeft hem veel voldoening, omdat wat je doet zichtbaar resultaat oplevert. Dat heeft hij bij het klussen aan zijn eigen huis al ervaren.

 

De opleiding

Na wat uitzoekwerk kwam Bas uit bij de opleiding Timmerman niveau 2. Hij werkt 5 dagen in de week op de bouw en gaat 2 avonden in de week naar school.  Vergeleken met de andere bouwopleidingen kun je met deze opleiding toch de meeste kanten op. Wat hij vooral leuk vindt aan timmeren is de afwisseling in de werkzaamheden en dat je in alle fasen van het bouwproces een bijdrage levert.

De BouwSchool heeft hem geholpen bij het zoeken naar een leerbedrijf. Hij is voor de duur van zijn opleiding geplaatst bij De Kok Bouwgroep. Voordat hij hier in Rucphen aan de slag ging heeft hij een tijdje meegewerkt op een renovatieproject en een groot nieuwbouwproject in Rotterdam.

Gedurende zijn opleiding heeft hij maandelijks een gesprek met de begeleider van school om te bespreken hoe het gaat en te bekijken welke toetsen hij kan doen.  Op de bouw heeft hij het naar zijn zin. Er heerst een fijne sfeer en hij krijgt ook goede begeleiding. Collega’s staan altijd klaar om vragen te beantwoorden of (soms ongevraagd) advies te geven. Van zijn periode bij ons verwacht hij veel te leren en dan vooral trucjes waardoor je makkelijker en sneller kunt werken.

 

Wat wil je in de toekomst bereiken?

Bas wil na zijn opleiding in ieder geval nog doorgaan voor Timmerman niveau 3 en later misschien zijn eigen klusbedrijf beginnen.

Wij wensen Bas veel succes!

 

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht